5 redenen waarom bouwen meer dan ooit de beste keuze is

De kogel is door de kerk: je wil samenwonen met je partner of verhuizen. Dan sta je voor een andere belangrijke beslissing: kies je voor nieuwbouw of een bestaande woning? Een bestaande woning kan op het eerste gezicht voordeliger lijken, maar op lange termijn bespaar je een pak meer met je nieuwbouwwoning. Kies je bovendien voor Dewaele, dan heb je er meteen de vaste prijs- en termijngarantie bij.

Twijfel je nog om te bouwen? Wij leggen uit waarom een investering in een nieuwe woning met de garanties van een ervaren bouwbedrijf zoals Dewaele de beste keuze is.

1. Bespaar energie

Er komt nog geen einde aan de stijgende energieprijzen. Dé oplossing om je energieverbruik te beperken? Een bijna-energieneutrale of nulenergiewoning! Zo’n energiezuinige woning heeft een enorm positieve impact op je energierekening. Dankzij een doordacht ontwerp, een optimale oriëntatie, een perfecte isolatie en performante technieken verlaag je je energieverbruik tot een minimum en behaal je een energiepeil van 10 of minder.

Een goed geïsoleerde woning verbruikt op bepaalde momenten zelfs minder energie dan je opwekt. Hierdoor hebben schommelingen in de energieprijzen weinig invloed op jouw woning en houd je je energiefactuur zo laag en stabiel mogelijk.

2. We bieden je een vast tarief aan, ongeacht stijgingen in materiaal

Door te kiezen voor een totaalaanneming bij Dewaele krijg je de garantie van een vaste prijs en een vaste uitvoeringstermijn. Zo ben je altijd beschermd tegen stijgingen in de materiaalprijzen, wat meer dan ooit een belangrijke troef is.

Bij ons kom je dus nooit voor verrassingen te staan. Je weet altijd op voorhand wat je woning gaat kosten en wanneer ze klaar zal zijn, ongeacht prijsschommelingen of veranderingen in de bouwsector. Een mooie garantie die je bij het bouwen met afzonderlijke aannemers niet hebt.

5 redenen waarom bouwen interessant is

3. Jouw huis volledig volgens jouw wensen  

Bij nieuwbouw start je als het ware met een blanco blad, terwijl je bij een bestaande woning de huidige staat en indeling moet accepteren. Zo krijg je bij ons de volledige vrijheid over het ontwerp van je woning, beslis je zelf de stijl en maak je je eigen droomwoning tot in detail realiteit. We nemen je mee doorheen het ganse bouwtraject en adviseren je bij elke stap om samen een energiezuinige thuis te creëren.

Een woning van enkele jaren oud beantwoordt niet langer aan de huidige vereisten en vraagt daarom heel wat aanpassingen. Ook kan je hier na verloop van tijd opgezadeld worden met onvoorziene kosten. Een nieuwbouwwoning in houtskelet daarentegen is helemaal klaar voor de toekomst, voldoet ruimschoots aan alle normen en wordt voorzien van de laatste technieken op het vlak van verwarming en ventilatie.

4. Lenen voor een woning blijft interessant

Een woonlening blijft voordelig. Ook al zijn de intrestvoeten wat gestegen, de inflatie en energiebesparing compenseren dit nog steeds aanzienlijk. Bovendien geniet je nog tot eind 2023 van een verlaagd btw-tarief voor sloop en heropbouw. Met deze premie wordt de btw verlaagd van 21 % naar 6 % wanneer je een perceel koopt met een gebouw op, die sloopt en vervolgens een nieuwe woning bouwt. Wil je meer weten over deze sloop- en heropbouwpremie? Je leest alles over deze interessante verlaging in onze blogpost.

5 redenen waarom bouwen interessant is

5. Een flexibele bouwformule op maat

Het voordeel van bouwen bij ons? We combineren de voordelen van sleutel-op-de-deur met die van bouwen op maat. Een unieke bouwformule waar de klemtoon ligt op vrijheid, transparantie en flexibiliteit.

Hoe? Door sluitende afspraken over prijs en termijn, door je gedurende het hele bouwproces bij te staan en door je bij elke stap te betrekken, zijn we een betrouwbare bouwpartner waarop je continu kan rekenen. Wij komen onze afspraken na, veranderen geen prijzen en leveren jouw woning op het afgesproken moment op. Bij ons krijg je maximale zekerheid en minimale zorgen, en dat levenslang.

Conclusie? Het is meer dan ooit het moment om te bouwen. Wij weten dat bouwen heel wat tijd, energie en geld vraagt, maar het loont. Je investeert in je toekomst en krijgt op termijn meer waar voor je geld. En ook al verandert de bouwmarkt voortdurend, met een bouwpartner als ons heb je altijd dezelfde garanties.

Heb je bouwplannen? Contacteer ons! Wij helpen je je woondroom waar te maken.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

Confederatie BouwHSOBWoodIk ben mee

België
Gratis brochure aanvragen