Hoe zit het met de geluidsisolatie bij houtskeletbouw?

Potentiële bouwers kiezen steeds vaker voor houtskeletbouw om met gemak tot een lage-energiewoning te komen. Toch stellen sommigen zich vragen bij de akoestiek of geluidsisolatie van deze bouwmethode. Niet nodig, Dewaele Woningbouw voldoet perfect aan alle akoestische isolatienormen.

Geluidsisolatie, wat is de norm?

De Belgische norm NBN S01-400-1 omschrijft de akoestische criteria voor woongebouwen en bepaalt de vereiste akoestische prestaties van een afgewerkt gebouw op vlak van lucht- en contactgeluidisolatie, de gevelisolatie, het lawaai van de technische installaties en de nagalmbeheersing in specifieke ruimtes.

De houtskeletbouwwoningen van Dewaele Woningbouw halen probleemloos deze doelstellingen. Hier garandeert een samenspel van verschillende factoren het akoestisch comfort, en daarom staat het meteen ook in voor een goede woon- en levenskwaliteit.

Akoestisch comfort bij houtskeletbouw

De isolatieschil, luchtdichtheid, gebruikte materialen en de verbindingen tussen diverse elementen bepalen de geluidsdichtheid van een houtskeletbouwwoning. Dat de constructies van Dewaele Woningbouw opvallend goed scoren in de akoestische isolatie, komt door een combinatie van de juiste materialen en een goede luchtdichtheid.

Vooral de tussenvloeren met extra akoestische isolatie en zware chape scoren opvallend goed: bovenop de dragende beplating wordt een dunne laag dempend materiaal voorzien, vervolgens een cementchape van 6 cm en daarboven de vloerafwerking. Geluiden door bijvoorbeeld op hakken te wandelen of met een stoel te schuiven, worden op die manier zo goed als volledig gedempt. Een deel van de geluidsenergie wordt ook door de minerale wol die zich tussen de balkenstructuur bevindt en het plafond van de onderliggende verdieping geabsorbeerd.

Wat met de isolatie van de binnenmuren?

De binnenwanden van de woningen van Dewaele zijn thermisch én akoestisch geïsoleerd voor een optimaal wooncomfort. Ze scoren akoestisch goed door een massieve beplating en dempend isolatiemateriaal met elkaar te combineren.

Conclusie

Dankzij een jarenlange ervaring, de juiste materialen en bijzondere aandacht voor uitvoeringsdetails scoren de woningen van Dewaele Woningbouw ook op vlak van akoestiek bijzonder goed. Wil jij ook op beide oren slapen wanneer het op geluidsisolatie aan komt?

Wil jij ook op beide oren slapen wanneer het op geluidsisolatie aan komt? Contacteer ons.

brochure aanvragen

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

Confederatie BouwHSOBWoodIk ben mee

België
Gratis brochure aanvragen