Opbouw

LVL-balken

Hout leeft. Het is een natuurlijk materiaal dat kan krimpen en uitzetten onder invloed van de luchtvochtigheid. Daarom gebruikt Dewaele Houtskeletbouw zogeheten LVL-balken in tussenvloeren, dakroosteringen én wanden.

LVL-balken zijn massieve houten balken die bestaan uit samengesteld of gelamelleerd hout. Ze zijn sterker, duurzamer en zorgen voor een absolute vormvastheid. Een constructie in houtskeletbouw beweegt zo geen millimeter meer nadat het geplaatst is.
Zo’n gelamelleerd hout is niets nieuws.

LVL-balken zijn sterker, duurzamer en vormvast

Al in de jaren ’70 gebruikten Amerikaanse houtbewerkers dun verlijmd fineerhout om stevige structuurelementen te bouwen. Meer nog: de techniek laat toe om 75% van een boom te gebruiken in plaats van de gebruikelijke 50% bij elementen in massiefhout.

Waar Dewaele Woningbouw wél in innoveert, is door deze techniek op het hele skelet toe te passen. De bouwheer krijgt zo niet alleen een hogere kwaliteit voor dezelfde prijs, maar Dewaele gaat ook zinvoller om met het bosbestand, zorgt voor een betere stabiliteit en een hogere rentabiliteit. Elke partij wint er dus bij.

LVL-hout voor houtskeletbouw
Houtconstructie houtskeletbouw

Buitenwanden

Buitenwanden

Standaard heeft u bij Dewaele Woningbouw keuze uit twee wandsystemen: type 12 en type 18. De montage van het houtskeletgedeelte gebeurt door de ervaren vakmannen van Dewaele met een telescopische kraan. Stabiliteitsstudies bepalen de nodige versterkingen in hout en staal, afhankelijk van de belasting en de overspanning. Het houtskelet bevestigen we aan de vloerplaat via tie-downs. Het houtskelet wordt steeds geplaatst op het niveau van de nulpas van het gelijkvloers zodat er geen hout onder de grond zit. Het binnenspouwblad verankeren we met spouwankers in inox aan het buitenspouwblad. Wilt u meer spouwisolatie in de buiten-wand dan is dat natuurlijk perfect mogelijk. Dewaele Woningbouw heeft dan wel een eigen systeem, maar streeft nog altijd naar maatwerk.

Download details

Wand type 12

Wand type 12 • U-waarde = 0.168 W/m²K

1  -  Gevelsteen 100 mm
2  -  Rockwool Rockfit Premium Silver 100 mm
3  -  Watervaste multiplex 15 mm
4  -  Houtskelet uit LVL 120 mm
5  -  Minerale wol 120 mm
6  -  Dampscherm
7  -  DuraGyp gipskartonplaat 15 mm

Wand type 18

Wand type 18 • U-waarde = 0.165 W/m²K

1  -  Gevelsteen 100 mm
2  -  Houtvezelplaat 60 mm
3  -  Houtskelet uit LVL 180 mm
4  -  Minerale wol 180 mm
5  -  Watervaste multiplex 15 mm
6  -  Leidingenspouw 38 mm
7  -  DuraGyp gipskartonplaat 15 mm


Binnenwanden

De totale wanddikte van de binnenwand is 150 mm en is opgebouwd uit:

  1. houtskelet uit LVL, opgevuld met rotswol (120 mm)
     
  2. verticale houtskeletstructuur langs beide kanten bekleed met gewapende, brandvertragende en waterafstotende gipsplaat (15 mm).
    De binnenwanden zijn thermisch en akoestisch geïsoleerd voor het perfecte wooncomfort. Daarnaast bepalen de wanden mee de structuur van het gebouw en zorgen ze voor een verhoging van de schrankweerstand.
Binnenwanden

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

Confederatie BouwHSOBWoodIk ben mee

België
Gratis brochure aanvragen