Harmonieus geheel in twee delen

“Een grondige voorstudie in combinatie met een snelle en nauwkeurige uitvoering, het is een succesrecept gebleken voor onze woning.”

Fam. Pin - Gillard
Tijdloze woning in Boelhe
Tijdloze woning in Boelhe
Terras in Boelhe
Achterkant woning in Boelhe
Moderne woonkamer in Boelhe
Moderne keuken mat zwart met houten werkblad in Boelhe
Moderne bartafel mat zwart in Boelhe
Moderne Houten trappen in Boelhe
Houten bureau met zwarte tinten in Boelhe
Moderne badkamer in Boelhe
  • Tijdloze woning met plat dak
  • Apart kantoor
  • Grote raampartij met vaste luifel
  • Warmtepomp en zonnepanelen
  • EPC-score: 5kWh/m2.jaar

Eigentijdse en tijdloze woning

In Boëlhe (provincie Luik) creëerde architect Maxime Pin een bijzondere woning. “Ik tekende deze strakke, moderne woning met plat dak voor onszelf. Daar nam ik mijn tijd voor. De indeling is bijgevolg duidelijk, eenvoudig en efficiënt. De snelheid van Dewaele en de nauwkeurige uitvoering (de ramen werden bijvoorbeeld op plan geproduceerd, maar pasten perfect) zorgden ervoor dat het resultaat helemaal beantwoordt aan wat ik voor ogen had.”

Twee volumes, twee functies

De woning met buitengevel in lichtgrijze crepi en composiet gevelbekleding bestaat uit twee volumes die samen een harmonieus geheel vormen. Vooraan vinden we de garage, de inkomhal en het kantoor van de architect. Het achterste volume bestaat uit de open leefruimte met keuken en zithoek, met daarboven de slaapkamers en de badkamer. “Ik wilde een strikte scheiding tussen het leefgedeelte en mijn bureau. Bij de ‘rangschikking’ van beide volumes volgde ik de logica: het professionele gedeelte aan de straatkant en de private ruimtes achteraan, met zicht op de tuin en volop genot van de zon.”

Doordachte keuzes

Vanuit de leefruimte kijkt het koppel door een grote raampartij uit op de tuin. “Veel glas betekent veel licht, maar ook veel warmte van de zon”, weet de eigenaar. “Daarom voorzag ik al in de eerste plannen een vaste luifel aan de zuidzijde. Die beperkt de opwarming wanneer de zon in de zomer hoog aan de hemel staat, maar de rest van het jaar genieten we wel van de gratis zonnewinsten (aangevuld met vloerverwarming via de warmtepomp). Onze woning heeft overigens een uitstekende EPC-score van amper 5kWh/m2.jaar.” De geperforeerde gipsplaten in de leefruimte zijn een even doordachte keuze. Ze absorberen niet alleen geluid, maar hebben ook een esthetische functie en vormen een natuurlijke scheiding tussen het zit- en eetgedeelte.

Geslaagde samenwerking

Als architect was de eigenaar goed thuis in de bouwsector. Dat hij voor zijn eigen woning voor Dewaele Woningbouw koos, is dus een mooie illustratie van de troeven van houtskeletwoningen en de algemene aanpak van het bouwbedrijf. “Ik had nochtans een zeer grondige vergelijkende studie gemaakt en met veel aannemers gesproken. Wat me achteraf vooral is bijgebleven is hun diepgaande expertise op het vlak van houtskeletbouw. Ook positief is dat we niet verplicht waren om alle posten bij Dewaele onder te brengen. BuildEye, het online planningsplatform dat een efficiënte communicatie tussen alle partijen stimuleert, bleek bovendien een ideale tool om de werken op te volgen.”

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

Confederatie BouwHSOBWoodIk ben mee

België
Gratis brochure aanvragen